Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Se jakaantuu noin puolen vuoden ajalle, ja siihen ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on myös päivärippikoulu.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä tulla vihityksi kirkollisesti avioliittoon. Lisäksi kun ikää on kertynyt 16 vuotta, nuori saa myös äänestää seurakuntavaaleissa. Ehdokkaaksi asettuminen edellyttää kuitenkin 18 vuoden ikää.

Rippikoulu antaa varusteita ja matkaeväitä aikuiseksi kasvamiseen. Siellä pohditaan elämän syviä kysymyksiä Jumalasta, ihmisyydestä, oikeasta ja väärästä, rakkaudesta, kärsimyksestä sekä monesta muusta asiasta. Pohdinnan lisäksi hiljennytään yhdessä, tehdään monipuolisesti ryhmätöitä hauskanpitoa ja vapaa-aikaa unohtamatta.

Opetus- ja konfirmaatioaikataulut

(Täydennetään sitä mukaa, kun rippikoulut etenevät)

Tietosuoja-asiaa löydät tästä .

Ladattavia tiedostoja:

Rippikoulua koskevissa kysymyksissä voit kääntyä oman ryhmäsi rippikouluopettajien puoleen.

Ilmoittautuminen

Rippikouluinformaatio vuoden 2020 rippikouluista pidetään Pataluodon koululla sekä Rantakylän normaalikoululla viikolla 36 / 2019. Niille, joita ei tavoiteta rippikouluinformaatiossa, lähetetään ripariesite postitse. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti alla olevasta linkistä. Ilmoittautuminen on auki aikavälillä (päivitetään kesän jälkeen). Tämän jälkeen on mahdollista vielä ilmoittautua, mutta nämä ilmoittautuneet sijoitetaan niihin ryhmiin, joihin on jäänyt tilaa. Jälki-ilmoittautuminen on auki (päivitetään kesän jälkeen) .

Ilmoittaudu rippikouluun (päivitetään kesän jälkeen) tästä.

Vuoden 2020 rippikoulujen informaatioesitteen löydät (päivitetään kesän jälkeen) tästä.

Ohjeet ilmoittautumiseen löydät (päivitetään kesän jälkeen) tästä.

 

Insta: rantakylansrknuoret

@rantakylansrknuoret

Seurakunnan toimipaikat

  • Rantakylän kirkko, Rantakylänkatu 2
  • Utran kirkko, Väisälänkatu 2
  • Talastuvan kerhohuone, Talastie 2