Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Se jakaantuu noin puolen vuoden ajalle, ja siihen ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on myös päivärippikoulu.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle sekä tulla vihityksi kirkollisesti avioliittoon. Lisäksi kun ikää on kertynyt 16 vuotta, nuori saa myös äänestää seurakuntavaaleissa. Ehdokkaaksi asettuminen edellyttää kuitenkin 18 vuoden ikää.

Rippikoulu antaa varusteita ja matkaeväitä aikuiseksi kasvamiseen. Siellä pohditaan elämän syviä kysymyksiä Jumalasta, ihmisyydestä, oikeasta ja väärästä, rakkaudesta, kärsimyksestä sekä monesta muusta asiasta. Pohdinnan lisäksi hiljennytään yhdessä, tehdään monipuolisesti ryhmätöitä hauskanpitoa ja vapaa-aikaa unohtamatta.

Ilmoittautuminen

Rippikouluinformaatio vuoden 2019 rippikouluista pidetään Pataluodon koululla sekä Rantakylän normaalikoululla viikolla 36 / 2018. Niille, joita ei tavoiteta rippikouluinformaatiossa, lähetetään ripariesite postitse. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti alla olevasta linkistä. Ilmoittautuminen oli auki aikavälillä ke 19.9.2018 klo 00.01 - su 7.10.2018 klo 23.59. Tämän jälkeen on mahdollista vielä ilmoittautua, mutta nämä ilmoittautuneet sijoitetaan niihin ryhmiin, joihin on jäänyt tilaa. Jälki-ilmoittautuminen on auki 31.1.2019 saakka.

Ilmoittaudu rippikouluun (19.9.2018 klo 00.01 alkaen) tästä.

Vuoden 2019 rippikoulujen informaatioesitteen löydät tästä.

Ohjeet ilmoittautumiseen löydät (19.9.2018 alkaen) tästä.

Tietosuoja-asiaa löydät tästä .

TEEMAILTA 7.2.2019 VUODEN 2019 RIPARILAISTEN VANHEMMILLE katso tästä!

NUORTEN AIKUISTEN RIPARIRYHMÄ. Ilmoittautuminen sekä lisätietoa tästä. (Aukeaa 3.1.2019 klo 00.01)

Ladattavia tiedostoja:

Rippikoulua koskevissa kysymyksissä voit kääntyä oman ryhmäsi rippikouluopettajien puoleen.

Opetus- ja konfirmaatioaikataulut

(Täydennetään sitä mukaa, kun rippikoulut etenevät)

 

Insta: rantakylansrknuoret

@rantakylansrknuoret

Seurakunnan toimipaikat

  • Rantakylän kirkko, Rantakylänkatu 2
  • Utran kirkko, Väisälänkatu 2
  • Talastuvan kerhohuone, Talastie 2