Tervetuloa rippikouluun!

”Yhteistä matkaa tehdä saamme turvaten vain Vapahtajaan. Ja risti näyttää meille suunnan. Käy, Herra meitä siunaamaan.”

NSV 87 Käy Herra meitä siunaamaan - Jaakko Löytty

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulu kestää noin puoli vuotta ja ilmoittautuminen on syksyllä. Nuoret saavat tietoa rippikoulusta koululla tai kotiin lähetettävällä kirjeellä. Rippikoulun voi käydä leiririppikouluna tai päiväriparina.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Rippikoulu koskettaa nyt sinua nuori, joka täytät vuoden 2020 aikana 15 vuotta, tai olet jo täyttänyt aiemmin. 2019 rippikoulun aloittanut, jos rippikoulusi on jäänyt kesken tai aloittamatta ja nyt olisi parempi ajankohta sen suorittamiseen, ole yhteydessä Riitta Hartoseen tai Riikka Lasaseen.

Rippikoulu 2019-2020

 

SYYSKAUDEN PÄIVÄMÄÄRIÄ:
 

Rippikoulukausi on käynistymässä ja infotilaisuus järjestetään Pyhäselän koululla viikolla 37. Niille, jotka eivät ole paikalla silloin, ovat keskeyttäneet tai eivät ole vielä osallistuneet rippikouluun viime vuonna lähetetään infokirjeet kotiin!

Pian tavataan!


Syksy 2019: Teemapäiviä ja itsenäistä osallistumista toimintaan ja oppimispäiväkirjan (Riparipassi) täyttäminen.
Päivä:
Kesä 1: 
Kesä 2:
Kesä 4:

 PÄIVÄMÄÄRIÄ RIPARIPASSIA VARTEN

Täytetty riparipassi ovat edellytys leirille lähtöä varten!

Messu: Joka sunnuntai klo 10 Pyhäselän kirkossa. Reijolan seurakuntatalolla noin kerran kuukaudessa sunnuntaina klo 13. Gospelkonsertti 23.2 klo 13 Pyhäselän kirkossa. Rippikoululaiset sekä heidän vanhemmat ja kummit tervetuloa!
Tuomasmessu: 5.4 Pyhäselän seurakuntatalolla klo 12 / klo 14.30
 

Nuortentoiminta:

Nuortentoiminnan näkee parhaiten sivuston kohdasta Nuoret. Tässä ilmoitetaan vain erityisesti rippikoululaisia koskeva nuortentoiminta.

31.10 Ripari-ilta klo 17 Hammaslahti

7.11 Ripari-ilta klo 17 Reijola

8.11 Gospellauluilta klo 18 Hammaslahti

29.11 Gospellauluilta klo 18 Reijola

6.12 Nuorten kauneimmat joululaulut klo 15-16 Pyhäselän kirkko

 
Nuortenmessut:

EHTOOLLISELLE OSALLISTUMINEN

Rippikoululaiset voivat messu- ja ehtoollisopetuksen saatuan halutessaan osallistua ehtoolliselle oman ryhmän ohjaajien kanssa. Rippikoululaiset voivat edelleen tulla myös siunattavaksi alttarin ääreen ehtoollisen aikana.

 

Insta: pyhaselansrk

@pyhaselansrk

Seurakunnan toimipaikat

  • Pyhäselän kirkko ja seurakuntatalo, Hammaslahdentie 76
  • Reijolan srk-talo, Santerintie 11
  • Lahjanpuiston kerhohuone, Lahjantie 10