Isoskoulutus

”Näytä, missä apuamme, lahjojamme tarvitaan. Opeta oi Herra meitä, omastamme jakamaan.”

NSV 22, Lahjalaulu – Jaakko Löytty

Rippikoulun jälkeen kutsumme nuoria mukaan isostoimintaan. Isostoiminta pitää sisällään vuorovaikutustaitojen oppimista (K12, Nuisku ja Äxäri-kurssit) sekä käytännön oppimista koulutuspäivissä ja leireillä. Kursseista saat todistuksen.

Isoskoulutuksen käytyäsi, voit hakea leiri- ja kesälomakerhoisoseksi. Leirejä ovat esim. rippileirit ja leirit alakouluikäisille.

Isostoiminnassa on turvallista kasvaa kristittynä ja kokea yhdessä seurakunnan jäsenyyttä, oppien, osallistuen, kysellen, kuunnellen, laulaen, huutaen tai hiljentyen. Jokainen tavallaan!

Isoskoulutus ja isostoiminta ovat sinua varten, eikä osallistuminen velvoita toimimaan isosena. Kaikki halukkaat myöskään välttämättä pääse isoseksi ensimmäisen vuoden jälkeen.

Isoset osallistuvat palvelutehtäviin isoskoulutuksen aikana ja sen jälkeen. Osasta tehtävistä (esim. leirit) maksetaan pieni palkkio. Nuori voi toimia myös kerhonohjaajana, koulutus tapahtuu toiminnan ohessa.

Syksyllä 2018 aloittavat isoset

Koulutus pitää sisällään koulutuspäiviä, k-12 kurssin ja osallistumista seurakunnan nuorten toimintaan ja tapahtumiin. Kesällä 2018 sinulla on mahdollisuus toimia isosena kesälomakerhoissa, lastenleireillä ja varhaisnuortenleirillä.

Aiemmin koulutuksen aloittaneet isoset

Syksy-talvi 2017-2018 mahdollisuus vaikuttaa nuortentoiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa ja harjoitella isostaitoja. Helmikuussa toteutamme yhdessä Tuomasmessun samaan tapaan kuin nuortenmessut ja leirijumikset on toteutettu. ÄXäri- ja Nuiskukoulutukset jatkuvat.

Osallistuminen toimintaan koko kauden aikana vaikuttaa kesän isosvalintoihin.

Tärkeitä päiviä kalenteriin:

2019

Hiippakunnallinen kerhonohjaajapäivä #suavarten 26.1. (ilmoittautuminen päättynyt)
Kerhonohjaajapäivä kuuluu kaikille isoskoulutuksessa oleville ja tulevana kesänä isosena toimiville!
Koulutuspäivän osallistumismaksu on 15€ ja seurakunta maksaa sen omille kerhonohjaajille ja isosille.

Isosleiri 2.-4.3.2019 Vuokatissa. Ilmoittautuminen auki 14.1.-3.2.
Bussin ja Vuokatinrannan paikkojen varmistamista varten, ilmoittaudu TÄSTÄ, vaikka olisitkin jo aiemmin sopinut asiasta Riitan kanssa. Paikat varataan tämän ilmoittautumisen mukaan. Isosleirin hinta  on 50€ ja se kattaa matkat, majoittumisen ja tapaturmavakuutuksen. Kylpylä/laskettelu/välinevuokraus/Superpark/välipalat/yms. on omakustanteista.

 

Isoshaku tulossa

Tervetuloa mukaan isostoimintaan!

 

Insta: pyhaselansrk

@pyhaselansrk

Seurakunnan toimipaikat

  • Pyhäselän kirkko ja seurakuntatalo, Hammaslahdentie 76
  • Reijolan srk-talo, Santerintie 11
  • Lahjanpuiston kerhohuone, Lahjantie 10