Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu - kutsu kotiin

Millainen paikka on hyvä koti? Voisiko se olla sellainen, että kun asun sisään, saan tilla sellaisena kuin olen? Se ei aseta vaatimuksia, saan tulla riemusta hyppien, väsymyksestä nuutuneena, surun murtamana. Olen sinne aina yhtä tervetullut. 

Puolen vuoden mittainen rippikouluaika on uusi vaihe nuoren elämässä. Sen aikana osallistumme monipuolisesti oman kotiseurakunnan toimintaan, vietämme yhdessä aikaa ja tutkimmeLuojan töitä. Rippikoulussa tutustumme uskon peruspilareihin ja pohdimme yhdessä suhdettamme Jumalaan sekä elämän pieniä ja suuria kysymyksiä. 

Koti on paikka, jonka lämpöön saan käpertyä, missä saan vain olla, kerätä voimia arkeen ja juhlaan. Samaa me haluamme ajatella seurakunnasta. Tämä on meidän kotimme. Saamme olla ja tulla turvassa, ilman vaatimuksia ja korkeita kynnyksiä. Tässä kodissa on paikka myös sinulle, ollut jo elämäsi ensimmäisestä hetkestä lähtien. 

Tule sellaisena kuin olet. 

Milloin rippikouluun? 

Rippikoulu käydään tavallisimmin sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun kokonaiskesto on noin puoli vuotta kestävä ajanjakso. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.


RIPPIKOULUT PIELISENSUUSSA VUONNA 2019
 

Kaikki vuoden 2019 rippikoululaiset saavat kirjeen kotiin kevään aikatauluista tammikuussa.

 

RIPPIKOULULAISEN HUOLTAJAT

Rippikoululaisen kotiväen vanhempainilta on ke 6.2.019 klo 17.30-19.30 Pielisensuun kirkolla. Aloitamme yhteisen ohjelman kahvilla klo 17.30 Lämpimästi tervetuloa tapaamaan muita samanikäisen nuoren vanhempia sekä rippikoulujen työntekijöitä.

 

RIPPIKOULULAUANTAI JA -MESSU

 

P2 ja P3 (kesäkuun tupla)

- Rippikoululauantai 16.3. Pielisensuun kirkolla klo 10-14.

- Messu 17.3. Pielisensuun kirkossa klo 10. OLE PAIKALLA JO KLO 9.45!

 

P1 (päiväkoulu) JA P4 (heinäkuun tupla)

- Rippikoululauantai 16.2. Pielisensuun kirkolla klo 10-14.

- Messu 17.2. Pielisensuun kirkossa klo 10. OLE PAIKALLA JO KLO 9.45!

 

 

 

Insta: psuunuoret

@psuunuoret

Seurakunnan toimipaikat

  • Pielisensuun kirkko, Huvilakatu 8 b
  • Hukanhaudan srk-talo, Lonikintie 18
  • Pikku-kettu, kerhohuone, Kettuvaarantie 25
  • Sulkulan kesäkoti, Kesärannantie 10