Sisältö (content)

Nuoret

Nuorisotyön kantavana ajatuksena on kannustaminen yhdessä suunnitteluun, tekemiseen ja olemiseen.

Pielisensuussa keskeistä toimintaa ovat nuorten iltapalaillat, joissa tavataan kavereita, kokataan ja ruokaillaan yhdessä sekä pidetään yhteinen hiljaisuushetki kirkossa. Järjestämme nuorille myös omia messuja, joiden suunnittelussa ja toteutuksessa nuoret ovat itse mukana.

Lisäksi tarjolla on vaihteleva määrä retkiä ja leirejä, joihin osallistua. Vastuullisempia tehtäviä puolestaan tarjoavat isos- ja kerhonohjaajakoulutukset. Lisätietoja voit kysellä nuorisotyöntekijöiltä.

Kevät 2020

---------------------------

TIEDOTE 13.3.2020


Seurakuntien kokoava toiminta jää tauolle -lakisääteiset tehtävät jatkuvat

Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän johtoryhmä on päättänyt 13.3.2020, että seurakuntien toiminnassa keskitytään lakisääteisten tehtävien hoitamiseen.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kaikki seurakuntien pienryhmä- ja kerhotoiminta (lukuun ottamatta iltapäiväkerhoja), leirit ja muut yhteiset tilaisuudet jäävät tauolle maanantaista 16.3.2020 alkaen toukokuun loppuun 31.5.2020 saakka.

Aiemmin on päätetty perua kaikki konsertit. Konsertit perutaan myös 31.5.2020 saakka. Toimenpiteisiin on ryhdytty koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi valtioneuvoston, kirkkohallituksen ja Kuopion hiippakunnan suositusten mukaisesti.

---------------------------

Kerhonohjaajapäivät 18.1.2020 Pieksämäellä. Työpaja työskentelyä. Yhteinen bussikyyditys. Ilmoittaudu mukaan hauskaan päivään!

" Koulutus on osa hiippakunnissa järjestettävää kerhonohjaajien koulutuspäivien valtakunnallista ketjua, joka tavoittaa yli tuhat vapaaehtoista kerhonohjaajaa eri puolilla Suomea. Kerhonohjaaja kehittää omia ohjaamistaitojaan sekä tutustuu uusiin metodeihin ja ideoihin".

Lisätietoa www.nuorikirkko.fi

Ääniaalloilla-musaleiri 1.-2.2.2020

Ääniaalloilla-musaleiri kutsuu 7-14-vuotiaat  Pielisensuun kirkolle.

Ohjelmaan sisältyy kuoromusiikkia, soittoa, laulua, leikkejä, pelejä sekä tunnelmallinen iltamusiikkihetki. Leirillä toteutuu samalla  kirkkoyö, sunnuntaiaamun siipimessu. Tarjolla smoothie ja maistuvat ateriat.  

Leirin hinta on 10 euroa. Työpajoja ohjaavat Jonna Aakkula, Mari Torri-Tuominen, Mari-Annika Heikkilä, Olli Hirvikangas ja Tiina Korhonen.

Leiritouhussa mukana Heidi Tahvanainen, Riitta Mälkönen ja Niina Riihimäki sekä joukko seurakuntamme isosia ja kerhonohjaajia. Tarkempi tieto ohjelmasta lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu joulukuun loppuun mennessä.

HOLYlanit verkkopelaamistapahtuma Joensuun srk-keskuksella 14.-15.2.20 (Ilmo auki netissä 13.12.-6.2.) Pelaajamaksu 5€. Tapahtumaan tulee olla täyttänyt 13 vuotta.

la 14.3.2020 klo 7-20.30 Seurakuntayhtymän lasketteluretki Vuokattiin. Retken hinta 7-12-vuotiaat 50€, 13-v ylöspäin 60€. Yli 13-vuotias voi lähteä retkelle ilman huoltajaa. Lähtö: Rantakylän kirkko. Ilmo auki 23.1.-24.2.

HOLYlanit verkkopelaamistapahtuma Joensuun srk-keskuksella 1.-2.5.20 (Ilmo auki 9.3-23.4.) Pelaajamaksu 5€. Tapahtumaan tulee olla täyttänyt 13 vuotta.

 

ABC-ohjaajakoulutus

Koulutus on tarkoitettu 7.lk ja sitä vanhemmille nuorille, jotka haluaisivat oppia ryhmänohjaustaitoja, pitää mahdollisesti joskus kerhoa alakouluikäisille lapsille tai toimia isosena lastenleireillä ja tapahtumissa.

Koulutuksen ensimmäinen tapaaminen on TORSTAINA 3.10. klo 18.30-19 Pielisensuun kirkolla. Ryhmän kanssa yhdessä sovitaan jatkosta ja kokoontumispäivistä ja ajankohdista.

MOSAIIKKI- musiikkiryhmä 11-18-vuotiaille

Mosaiikkissa lauletaan ja soitetaan. Mosaiikki osallistuu säännöllisesti Siipimessuihin, tekee keikkaretkiä ja leireilee.

Laulajat muodostavat kuoron. Myös soittajat saavat ohjausta soittimien hallintaan ja yhteissoittoon. Aiempaa soittokokemusta ei tarvitse olla.

Maanantaina klo 12-12.45  Iiksenvaaran koululla

Keskiviikkona klo 15.30-16.30 Pielisensuun kirkolla

Kysy lisää Korhosen Tiinalta. tiina.a.korhonen@evl.fi tai 0503675172

NUORTEN ILTAPALA

Keskiviikkoisin klo 18-21 Pielisensuun kirkon nuorten tilassa. Iltapalaa, hengailua, pelailua, läksyjä... Illan päätämme iltarukoukseen. :)

ISOSKOULUTUS

Oletko kiinnostunut isosena toimimisesta riparilla tai lastenleireillä? Naputtelehan nimesi mukaan tähän ryhmään ja liity Siipijengiin!

Isoskoulutus eli ISKO antaa sinulle monipuolista kokemusta, uusia ystäviä ja ryhmänohjaustaitoja. Saat koulutuksen käytyäsi todistuksen, josta on hyötyä esimerkiksi jatko-opinnoissa ja vaikkapa kesätöiden haussa.

Isostoimintamme koostuu leireistä, koulutusiltapäivistä ja käytännön harjoittelusta erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Osallistumalla aktiivisesti koulutuksiin ja seurakunnan nuorisotyöhön ja muuhunkin seurakunnan toimintaan - kuten nuorten iltoihin, retkille ja erilaisiin yksittäistapahtumiin sekä jumalanpalveluselämään - kehität osaamistasi ja kasvat luontevasti isoseksi ja isosena. Omalla aktiivisuudella voit vaikuttaa tuleviin isosvalintoihin!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sisältö (content)

 

Insta: psuunuoret

@psuunuoret

Seurakunnan toimipaikat

  • Pielisensuun kirkko, Huvilakatu 8 b
  • Hukanhaudan srk-talo, Lonikintie 18
  • Pikku-kettu, kerhohuone, Kettuvaarantie 25
  • Sulkulan kesäkoti, Kesärannantie 10