Kouluikäiset Pielisensuussa

 

Pielisensuun seurakunnan kouluikäisten toiminta kutsuu mukaan alakouluikäiset perheineen. Seurakunta tarjoaa kouluikäisille vauhdikkaita ja iloisia hetkiä sekä monenlaista tekemistä yhdessä toisten kanssa. Pääosin maksuttomien kerhojen, mukaansa tempaavien tapahtumien ja odotettujen leirien ja retkien kautta olet tärkeä osa seurakuntaamme ja yhteisöämme. Yhdessä saamme tutustua Raamatun kertomuksiin ja kokoontua yhteiseen messuun joka sunnuntai.  
 
Tästä alta valikoista löydät meneillään olevan toimintakautemme kerhot, leirit, retket ja tapahtumat. Ilmoittaudu mukaan ja liity joukkoon!

 

Seuraa tiedotteita täällä Pielisensuun Janoa.fi- sivustolla sekä Facebookissa. Otahan Facebook seurantaasi, siellä tiedotamme nopeista muutoksista ja muistutamme tapahtumista. Lisäksi voit tilata itsellesi Pielisensuun seurakunnan sähköisen Pielispostilla -uutiskirjeen. Kirje ilmestyy noin kolmen viikon välein ja siellä ajankohtaisia kuulumisia ja tapahtumia täältä kirkon mäeltä.

 

Kerhoihin on ennakkoilmoittautuminen www.janoa.fi/ilmoittaudu. Kerhot ovat pääsääntöisesti maksuttomia, poikkeuksena kokki- ja elektroniikkakerho, joiden tarvikemaksu on 5 € - 10 €/ kausi  kurssi. Kerhot kestävät tunnista puoleentoista. Jokaisessa kerhossa hiljennymme lyhyeen hartauteen.

 

Kerhoesite lähetetään postitse kotiin viikolla 34 kaikille niille alakoulaisille, jotka ovat Pielisensuun seurakunnan jäseniä

Kerhot syksyllä 2019

 

Syksyn kerho- ja leiriesitteen voit ladata PDF-muodossa täältä.

 

KYSY kerhopaikoista suoraan

Niina 050 5858 713 niina.riihimaki@evl.fi

Heidi 050 3053 618 heidi.tahvanainen@evl.fi

 

PIELISENSUUN KIRKKO

 

  • LÖHIS-löhöilta 5.-7.-lk kirkolla keskiviikkoisin klo 16.30-18 (ei ilmoittautumista) 
  • UUTUUS! Kirkkis 1.-6.lk sunnuntaina klo 10-11.30 (ei ilmoittautumista). Kokoonnumme KirkonRotan kanssa ratkomaan messupähkinöitä, pelaamaan ja leikkimään yhdessä messun aikana. Lisäksi saamme osallistua messun toteutukseen ja messun jälkeen juodaan hyvät kirkkokahvit.

HUKANHAUDAN SEURAKUNTATALO

NEPENMÄEN KOULU

KARHUNMÄEN KOULU

IIKSENVAARAN KOULU

MUSAKERHOT

TIUKU- musakerhot 1.-4.lk Syksyllä 2019

Tiukussa lauletaan, soitetaan, pelataan, leikitään ja löydetään yhdessä tekemisen ilo. Laatta- rytmi- ja kosketinsoittimien kanssa harjaannutaan yhteiseen musisointiin. Ryhmiä ohjaa MuM Tiina Korhonen yhdessä musiikinopiskelijoiden kanssa.

Syksyn aikana lauletaan kerran messussa, tehdään keikkaretki Kato Mua -tapahtumaan Joensuun kirkkoon 24.11. sekä harjoitellaan joulumusiikkia monen iloksi.

KARSIKON KOULU 1.-4.-lk maanantaina klo 14-14.45

IIKSENVAARAN KOULU 1.-4.-lk maanantaina klo 13-13.45

KARHUNMÄEN KOULU 1.-4.-lk tiistaina klo 14.30-15.15

PIELISENSUUN KIRKKO 1.-4.-lk keskiviikkona klo 13.30-14.15

Kysy lisää tiina.a.korhonen@evl.fi tai 0503675172. Ryhmätoiveen voi esittää ilmoittautumisen yhteydessä.

Villit pillit- urkuryhmä 1.-6.-luokkalaisille

Yhdessä soitetaan kirkon urkuja ja koskettimia, harjoitellaan pieniä kappaleita ja tehdään omia sovituksia. Aiempaa soittokokemusta ei tarvitse olla. Ryhmä kokoontuu ainakin alussa joko maanantaina tai tiistaina klo 16 jälkeen. Tarkempi aikataulu sovitaan ilmoittautuneiden kanssa.

Kysymyksiin vastaa Tiina Korhonen tiina.a.korhonen@evl.fi tai 0503675172.

 

MOSAIIKKI- musiikkiryhmä 11-18-vuotiaille

Mosaiikkissa lauletaan ja soitetaan. Mosaiikki osallistuu säännöllisesti Siipimessuihin, tekee keikkaretkiä ja leireilee.

Laulajat muodostavat kuoron. Myös soittajat saavat ohjausta soittimien hallintaan ja yhteissoittoon. Aiempaa soittokokemusta ei tarvitse olla.

Maanantaina klo 12-12.45  Iiksenvaaran koululla

Keskiviikkona klo 15.30-16.30 Pielisensuun kirkolla

Kysy lisää Korhosen Tiinalta. tiina.a.korhonen@evl.fi tai 0503675172

ABC-ohjaajakoulutus

Koulutus on tarkoitettu 7.lk ja sitä vanhemmille nuorille, jotka haluaisivat oppia ryhmänohjaustaitoja, pitää mahdollisesti joskus kerhoa alakouluikäisille lapsille tai toimia isosena lastenleireillä ja tapahtumissa.

Koulutuksen ensimmäinen tapaaminen on TORSTAINA 3.10. klo 18.30-19 Pielisensuun kirkolla. Ryhmän kanssa yhdessä sovitaan jatkosta ja kokoontumispäivistä ja ajankohdista.

Leirit

Vaivion leirit ovat monelle lapselle ja nuorelle toimintakauden kohokohtia. Leireillä puuhataan yhdessä monenlaisia asioita niin sisällä kuin ulkona. Pelataan, leikitään, musisoidaan, saunotaan, vietetään iltaohjelmaa ja hiljennytään hartaushetkiin. 

Leireille saavutaan joko omin kyydein tai mennään bussilla. Leiriltä palataan Siipimessuun Pielisensuun kirkkoon klo 10. Messun valmistelu ja toteutus yhdessä on osa leirin ohjelmaa. Leirit päättyvät messun ja kirkkokahvien jälkeen noin klo 11.30.

Tapahtumat

PERHERETKI KYLPYLÄ FONTANELLAAN 12.10

Syysloman alkajaisiksi retkelle Fontanella-kylpylään, Siilinjärvelle! Perheretki on tarkoitettu alakouluikäisille yhdessä omien huoltajien kanssa.

Retken hinta on 15e/hlö. Hintaan sisältyvät matkat, lippu allasosastolle, lounas ja tapaturmavakuutus.

Ilmoittautuminen  

15.-29.9 välisenä aikana.

Retki on Joensuun seurakuntayhtymän yhteinen. Ilmoittautuneille lähetetään retkikirje, josta löytyy tarkemmat tiedot.

Huom! Jokaisella lapsella on oltava oma täysi-ikäinen huoltaja mukana. Kun ilmoittaudut, muista tehdä jokaisesta perheenjäsenestä erillinen ilmoittautuminen. Ei riitä, että ilmoitat vain huoltajan tai vain lapsen. Jokainen retkelle lähtijä pitää ilmoittaa omalla, erillisellä ilmoittautumislomakkeella

KATO MUA- perhetapahtuma tulee taas!

Sunnuntaina 24.11. Joensuun kirkossa  ja Yhteiskoulun lukiolla kouluikäisten lasten ja perheiden tapahtuma klo 12-16, seuraa tiedottelua ja tule mukaan!

Perheiden kauneimmat joululaulut

Sunnuntaina 8.12. klo 17 Pielisensuun kirkko täyttyy lauluista. Juontajina ja musiikissa toimivat lapset ja nuoret.

Tilaisuus on samalla syksyn kerhokauden päätöstapahtuma. Lämpimästi tervetuloa!

Siipimessu ja Kirkkokioski

 

Siipimessua vietetään Pielisensuun kirkossa kerran kuussa. Näitä messuja rakennetaan erityisesti yhdessä seurakunnan siipijengin eli lasten, nuorten ja perheiden kanssa. 

Joka sunnuntai messun aikana kokoontuu myös Kirkkis-kerho. Kerhossa päästään osallistumaan messun musiikin tekemiseen, pureskellaan ja pohditaan messupähkinöitä, pelataan ja leikitään. Kirkkis-kerho on erityisesti kouluikäisille, mutta mukaan voi tulla 5-vuotiaasta ylöspäin. 

Siipimessyt syksyllä 2019

SIIPIMESSU "Kiitoksen siivin" 22.9. klo 10  Pielisensuun kirkossa. Mukana Siipijengi-leiri.

SIIPIMESSU "Uskon siivin" 27.10. klo 10  Pielisensuun kirkossa. Mukana Tähtien lento- leiri.

SIIPIMESSU "Valon siivin" 1.12. klo 10  Pielisensuun kirkossa. Mukana Valon valtakunta- leiri.

Pielisensuun kirkon aulasta löydät kirkkokioskin. Kirkkokioskista voit hakea itsellesi messupassin ja ryhtyä kapuamaan kohti kirkontornia keräten samalla tarroja omaan messupassiisi.

 

Aina tasanteelle päästessäsi odottaa sinua pieni KirkonRotan palkinto! Kun olet kerännyt 10 tarraa passiisi - eli käynyt kymmenen kertaa messussa - pääset maksutta Vaivion leirille tai voit valita jonkun muun kirkonrotan palkinnoista!​

 

Kirkonrotan postilaatikosta löydät lisäksi messupähkinöitä pureskeltavaksi. Tervetuloa messuun ja myös kiskan pitäjäksi!

 

Partio

Oletko kiinnostunut partiosta? Pielisensuun seurakunnan alueella toimii lippukuntia, jotka ottavat mukaan toimintaansa uusia eri-ikäisiä jäseniä.

Lisätietoa partiosta saat www.partio.fi ja Tiina Hautamäki 050 3855 134.

 

Seurakunnan toimipaikat

  • Pielisensuun kirkko, Huvilakatu 8 b
  • Hukanhaudan srk-talo, Lonikintie 18
  • Pikku-kettu, kerhohuone, Kettuvaarantie 25
  • Sulkulan kesäkoti, Kesärannantie 10