Sisältö (content)

Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulu kestää vähintään puoli vuotta ja niihin ilmoittaudutaan syksyllä. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Rippikoulut vuonna 2020

HUOM! Alla tiedote liittyen rippikoulun jatkumiseen kevätjaksolla.

Hei riparilaisen kotiväki!  
 
Rippikoulu jatkuu. Vallitsevan koronatilanteen vuoksi rippikoulu muuttaa muotoaan ja siirtyy kevään ajaksi WhatsAppiin, jonka kautta riparilainen saa kotitehtäviä. Mikäli tarvitsee apua, sitä voi ja saa kysyä oman rippikouluryhmän ohjaajilta. Siihen miten rippikoulu jatkuu kesällä palaamme myöhemmin.  
 
Ripariterveisin 
 
Joensuun seurakunnan rippikoulutyötä koordinoivat: nuorisotyönohjaaja Hanna-Kaisa Maliniemi ja pastori Marita Tiili


-ryhmäkohtaiset aikataulut linkin takana

Kaikkien ryhmien konfirmaatiot ovat Joensuun kirkossa (Papinkatu 1 B)

Vuoden 2020 rippikoulut ovat käynnistyvät loka-marraskuussa. Ryhmämuotoisen rippikoulun ilmoittauminen alkaa 15.9-.6.10.2019. (www.janoa.fi/ilmoittaudu) Yksityisrippikoulun osalta voit olla yhteydessä rippikoulutyön pappiin.

 

 

Lataa Joensuun ev.lut seurakunnan rippikoulun

Rippikoulujen ruokamaksut

Vaivion leirimuotoisissa rippikouluissa hinta on 78*/156 €, Urheilupainotteisessa rippikoulussa (J1) 98*/196 € ja päivärippileirillä (j6) 30*/60 €. *Hinta Joensuun seurakuntayhtymän jäsenille.

Rippikoulumaksuihin on mahdollista hakea harkinnanvaraista maksualennusta tai -vapautusta, mikäli taloudellinen tilanne niin vaatii. Hakemuksen löydät yllä olevista liitteistä.

Hakemus toimitetaan Joensuun seurakunnan vastaavalle diakoniatyöntekijälle Satu Haloselle J1 28.1.2020 mennessä ja J2-J6 30.4.2020 mennessä, ja se käsitellään luottamuksellisesti. Laskutuksen aikatauluun liittyvistä syistä on ehdottoman tärkeää, että hakemus lähetetään seurakuntaan ajoissa.

Jos sinulla on erityistä kysyttävää rippikoulusta, voit olla yhteydessä Marita Tiiliin sähköpostilla. (etunimi.sukunimi@evl.fi)

Sisältö (content)

 

Seurakunnan toimipaikat

  • Joensuun kirkko, Papinkatu 1b
  • Noljakan kirkko, Noljakantie 81
  • Joensuun srk-keskus, Kirkkokatu 28
  • Marjalan srk-talo, Syyskatu 2
  • Louhelantupa, Koulukatu 7
  • Nuotta-kerhohuone, Nuottaniementie 2
  • Männikköniemen kesäkoti, Vainoniementie 2