Sisältö (content)

Isostoiminta

Isoshaku

Kevään ja kesän 7-15-vuotiaiden leiripäivien ja leirien HAKU
Hakuaika 30.3.-14.4.2020 netti-ilmon kautta
Voit hakea isoseksi, jos olet käynyt isostoiminnassa/isoskoulutuksessa ja konfirmoitu lut. kirkon jäsen.
Myös muista kuin Joensuun srk:sta olevat isoset voivat hakea!

Isosvalinnat tehdään viikolla 16. Kaikille hakijoille ilmoitetaan.  Kaikkia ei valita kesäkaudelle isoseksi. 
Alakouluikäisten leireille/leiripäiviin otetaan n. 3-6 isosta/leiri ja ripareille n. 4-6 isosta/leiri.

Leirikirjeet 

Myös osallistujakortti tulee palauttaa leirille tai infoon huoltajan allekirjoittamana.Tulosta itse tai kirjoita tiedot paperille tai kun huoltaja tuo leirille. Isostoiminnan kirje huoltajalle. 


Mitä isostoiminta on?

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyötaitoja ja kokemuksen isosena olosta. Isostoimintaan on tervetullut jokainen rippikoulun käynyt n. 14-22-vuotias nuori. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa. Isostoiminta alkaa uusien isosten osalta syksyllä ja jatkuu vanhojen isosten osalta. Tsekkaa myös srk:n nuorten toiminnan jutut.

Ekan vuoden jälkeen saat todistuksen sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi, junnuleirien tai rippileirien isoseksi ja lisäksi toimia mediaisosena. Kaikki eivät halua tai pääse kesäleirien isoseksi. Kaikki kumminkin saavat mahdollisuuden halutessaan toimia isostoiminnan kautta isosena.  Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhoja isosiakin koulutetaan ja he kouluttavat uusia isoja. Jokainen saa käydä sen mukaan toiminnassa kuin muulta elämältään ehtii. Uusille isosille annetaan isostoiminnasta yksilöllinen "koulutus"todistus ja vanhoille vapaaehtoistyöntodistus ja tätä varten jokainen isostoiminnassa oleva saa oman isospassin, johon merkataan tilanteet joissa on ollut mukana. Kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua ja samalla olet itse vastuussa oppimistasi asioista. Jos et halua yöpyä leireillä, niin voit käydä lauantait päiväseltään leirillä.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa. 

Isostoimintaan pääset mukaan vielä jouluun mennessä, ottamalla yhteyttä Dellu Myyryyn p. 050 527 1801 tai etunimi.sukunimi at ev.fi 

 


Isostoiminnan säännöt (pdf)

 

Maksualennukset ja vapautukset

Isosleirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10 €. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Vapaasti valittavat jutut voivat olla maksullisia, mutta ne merkinnät on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta.  Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

Sisältö (content)

 

Seurakunnan toimipaikat

  • Joensuun kirkko, Papinkatu 1b
  • Noljakan kirkko, Noljakantie 81
  • Joensuun srk-keskus, Kirkkokatu 28
  • Marjalan srk-talo, Syyskatu 2
  • Louhelantupa, Koulukatu 7
  • Nuotta-kerhohuone, Nuottaniementie 2
  • Männikköniemen kesäkoti, Vainoniementie 2