Isostoiminta

 

Leirikirjeet 

Uusien isosten leirin 30.8.-1.9. kirje ladattavana tästä. Leirin maksu 10€ tuodaan leirille käteisenä.

Vanhojen isosten leirin 20.-22.9. kirje ladattavana tästä  Leirin maksu 10€ tuodaan leirille käteisenä.


Myös osallistujakortti tulee palauttaa leirille tai infoon huoltajan allekirjoittamana.
Tulosta itse tai kirjoita tiedot paperille tai kun huoltaja tuo leirille, niin lomakkeita on eteisessä.
Isostoiminnan kirje huoltajalle. 
Mitä isostoiminta on?

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyötaitoja ja kokemuksen isosena olosta. Isostoimintaan on tervetullut jokainen rippikoulun käynyt n. 14-22-vuotias nuori. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa. Isostoiminta alkaa uusien isosten osalta syksyllä ja jatkuu vanhojen isosten osalta. Tsekkaa myös srk:n nuorten toiminnan jutut.

Ekan vuoden jälkeen saat todistuksen sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi, junnuleirien tai rippileirien isoseksi ja lisäksi toimia mediaisosena. Kaikki eivät halua tai pääse kesäleirien isoseksi. Kaikki kumminkin saavat mahdollisuuden halutessaan toimia isostoiminnan kautta isosena.  Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhoja isosiakin koulutetaan ja he kouluttavat uusia isoja. Jokainen saa käydä sen mukaan toiminnassa kuin muulta elämältään ehtii. Uusille isosille annetaan isostoiminnasta yksilöllinen "koulutus"todistus ja vanhoille vapaaehtoistyöntodistus ja tätä varten jokainen isostoiminnassa oleva saa oman isospassin, johon merkataan tilanteet joissa on ollut mukana. Kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua ja samalla olet itse vastuussa oppimistasi asioista. Jos et halua yöpyä leireillä, niin voit käydä lauantait päiväseltään leirillä.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa. 

Isostoimintaan pääset mukaan vielä jouluun mennessä, ottamalla yhteyttä Dellu Myyryyn p. 050 527 1801 tai etunimi.sukunimi at ev.fi 

Aikataulu

Syksy

Uusien isosten syysleiri 30.8.-1.9. Vaivio. Leirimaksu 10€. Jos et pääse leirille niin la 7.9. klo 15 infotilaisuus Seurakuntakeskus nuorten tila.

Isosten syysiltamat  su 8.9. klo 13-16. Noljakan kirkko.

Vanhojen isosten syysleiri 20.-22.9. ort.leirimajalla Vaiviossa. Leirimaksu 10€.

Isosten medialeiri 4.-6.10. Vaiviossa. Ilmoittautuminen 22.8.-19.9. Leirimaksu 10€.

Lisää infoa päivitetään 7.9. jälkeen.


Isostoiminnan säännöt (pdf)

 

Maksualennukset ja vapautukset

Isosleirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10 €. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Vapaasti valittavat jutut voivat olla maksullisia, mutta ne merkinnät on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta.  Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

Isoshaku

Kesäkauden 2019 isosvalinnat on tehty. Seuraavat isoshaut ovat joulukuussa 2019 riparille J1 sekä kesäkauden 2020 tyttöjen ja poikien sekä riparien leirien isoshaku on huhtikuussa. 

 

 

Seurakunnan toimipaikat

  • Joensuun kirkko, Papinkatu 1b
  • Noljakan kirkko, Noljakantie 81
  • Joensuun srk-keskus, Kirkkokatu 28
  • Marjalan srk-talo, Syyskatu 2
  • Louhelantupa, Koulukatu 7
  • Nuotta-kerhohuone, Nuottaniementie 2
  • Männikköniemen kesäkoti, Vainoniementie 2