Rippikoulu

”Rippikoulussa ei jäädä ilman naurua ja ketään ei jätetä yksin!”, nuoren kertomaa

Rippikoulu - kutsu kotiin

Millainen paikka on hyvä koti? Voisiko se olla sellainen, että kun asun sisään, saan tilla sellaisena kuin olen? Se ei aseta vaatimuksia, saan tulla riemusta hyppien, väsymyksestä nuutuneena, surun murtamana. Olen sinne aina yhtä tervetullut. 

Puolen vuoden mittainen rippikouluaika on uusi vaihe nuoren elämässä. Sen aikana osallistumme monipuolisesti oman kotiseurakunnan toimintaan, vietämme yhdessä aikaa ja tutkimmeLuojan töitä. Rippikoulussa tutustumme uskon peruspilareihin ja pohdimme yhdessä suhdettamme Jumalaan sekä elämän pieniä ja suuria kysymyksiä. 

Koti on paikka, jonka lämpöön saan käpertyä, missä saan vain olla, kerätä voimia arkeen ja juhlaan. Samaa me haluamme ajatella seurakunnasta. Tämä on meidän kotimme. Saamme olla ja tulla turvassa, ilman vaatimuksia ja korkeita kynnyksiä. Tässä kodissa on paikka myös sinulle, ollut jo elämäsi ensimmäisestä hetkestä lähtien. 

Tule sellaisena kuin olet. 

Milloin rippikouluun? 

Rippikoulu käydään tavallisimmin sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Rippikoulun kokonaiskesto on noin puoli vuotta kestävä ajanjakso. Perinteisten leiririppikoulujen lisäksi tarjolla on seurakunnasta riippuen myös päivä- tai teemarippikouluja.

Rippikoulun käynyt ja konfirmoitu seurakunnan jäsen voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja asettua 18 -vuotiaana ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen edellyttää rippikoulun käymistä.

Vuonna 2004 syntyneet Pielisensuun seurakunnan jäsenet saavat viikolla 37 rippikouluinfokirjeen. Kirje on luettavissa myös alla olevan linkin kautta. 

Minne rippikouluun?

Pielisensuun seurakunnan rippikouluvihkon löydät klikkaamalla alla olevaa rippikouluvihon kantta. Vihkosta näet kaikki rippikouluvaihtoehtomme ja niiden ajankohdat sekä muun tarpeellisen tiedän ilmoittautumista varten. Olethan yhteydessä mikäli sinulle tulee jotakin kysyttävää. Autamme mielellämme.

Miten ilmoittaudun?

Pielisensuun seurakunnan rippikouluihin ilmoittaudutaan sähköisesti, ilmoittautumaan pääset klikkaamalla tätä linkkiä.

 

RIPPIKOULULAISEN HUOLTAJAT

Rippikoululaisen kotiväen vanhempainilta on ke 6.2.019 klo 17.30-19.30 Pielisensuun kirkolla. Aloitamme yhteisen ohjelman kahvilla klo 17.30 Lämpimästi tervetuloa tapaamaan muita samanikäisen nuoren vanhempia sekä rippikoulujen työntekijöitä.

 

Insta: psuunuoret

Seurakunnan toimipaikat

  • Pielisensuun kirkko, Huvilakatu 8 b
  • Hukanhaudan srk-talo, Lonikintie 18
  • Pikku-kettu, kerhohuone, Kettuvaarantie 25
  • Sulkulan kesäkoti, Kesärannantie 10