Isostoiminta

Leirikirjeet

LATAA ISOSLEIRIN KIRJE TÄSTÄ

Aikataulu

Jokaiselle kirjoitetaan yksilöllinen isostodistus, johon merkitään oppimiskokonaisuudet, joihin on osallistunut. Kokoontumisiin ei ole pakollista osallistua ja samalla olet itse vastuussa oppimistasi asioista.

Syksy 
18.9. Isojen syysiltamat (ryhmäytyminen, uudet leikit, konsertti) Uudet + Vanhat
1.9. Kerhoisosen koulutuspaja (kerholainen, haastavat tilanteet , hartauden ohjaaminen, kerhoisosen tehtävät) Uudet
2.9. Kerhoisosen toimintapäivä (kausisuunnitelman teko, turvallisuus, kirkkoisosen tehtävät) Uudet

21.-22.9. Uusien isosten syysleiri Vaiviossa. Ilmoittautuminen päättynyt.  (isosen rooli, ohjaustaidot, rukoushelmihetken teoria, kristittynä kasvaminen, mihin kristityt uskoo). Maksu 10€. Perumisesta ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku, joka sisältää laskutuslisän (+6€)
26.-27.9. Vanhojen isosten telttayö Männikköniemessä. Ilmoittautuminen päättynyt.
 to 4.10. klo 16 Noljakan kirkon alakerta. Hetki heille, jotka eivät päässeet leirille. Jos et pääse tähän, niin ilmoita Dellulle ja sovimme toisen ajan.  Uudet
pe 14.12. klo 18-21 Adventtiveisut  * (3 h) (musiikki, messu) ILMOITTAUTUDU janoa.fi marraskuussa Uudet& vanhat

Oma aikataulu Nuorten ilta (toimintaan tutustuminen) torstaisin Noljakan kirkolla klo 17-20. 
Oma aikataulu Rukoushelmihetken suunnittelu ja pitäminen 
Oma aikataulu Kerhoon tutustuminen (kerhoon tutustuminen ja työskentely kerhoisosten ohjauksessa)

Valitse näistä vähintään yksi:

HolyLanit 19-20.10. Verkkopelaamistapahtuma (5e) (nyt-10.10.)
Maata Näkyvissä Turku 16.-18.11. (Joensuun srk isostoiminnassa oleville 60€) (nyt-7.10.)
Nuorten leiri Vaiviossa yhdessä ortodoksien kanssa 7-9.12. (30€) * (7.10-22.11) 
Kynttilämäki-tapahtuman suunnittelu ja toteutus 3.11. (0€) * 

Kevät

18.-20.1. Uusien ja vanhojen isosten tammileiri ILMOITTAUDU (vuorovaikutustaidot, junnuleirin isosena, iltaohjelman suunnittelu) Maksu 10€. Perumisesta ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku, joka sisältää laskutuslisän (+6€)
 la 26.1.Kerhoisosen päivä Joensuussa (8h) . Ilmoittautuminen alkaa 14.12. janoa.fi. Maksuton, ilmoittautumisen päättymien jälkeen perumisesta lähetetään lasku (10€+6€ laskutuslisä)  Uudet + vanhat

Oma aikataulu Isosena toimiminen helmi-huhtikuun rippikouluryhmissä  ILMOITTAUDU LEIRILLÄ  Uudet + vanhat
Oma aikataulu Iltaohjelman pitäminen nuorten illassa Uudet + vanhat

Pajapäivä :riparijumikset ja messut näin ne tehdään. Messuavustajakoulutus samassa halukkaille. ILMOITTAUDU Uudet + vanhat

ISOSHAKU: Kesäkauden tyttöjen ja poikien sekä riparien leirien isoshaku on Hakuaika  1.-14.4. Isosvalinnat tehdään viikolla 16. Kaikille hakijoille ilmoitetaan.  Kaikkia ei voida valita :( Alakouluikäisten leireille otetaan n. 3-6 isosta/leiri ja ripareille 4-6 isosta/leiri.

12.-14.4.  Uusien isojen kevätleiri Vaiviossa. Ilmoittautuminen netissä ajalla 11.3.-28.3. Maksu 10€. Perumisesta ilmoittautumisen jälkeen lähetetään lasku, joka sisältää laskutuslisän (+6€)* (raamisryhmän ohjaaminen, raamattu)

26.4. Kevätgaalassa jaetaan todistukset

VALITTAVAT vähintään yksi kpl:

Nuorten leiri Vaivio (32€) ILMOITTAUDU
Lasketteluretki Vuokattiin (55€) ILMOITTAUDU
Holylanit (5€) ILMOITTAUDU
Pääsiäisen ilo-tapahtuman isosena toimiminen ILMOITTAUDU


Mitä isostoiminta on?

Lähde mukaan isostoimintaan! Isostoiminnassa saat rohkeutta, kavereita, yhteistyökykyä ja kokemuksen isosena olosta. Isostoimintaan voit tulee, kun olet käynyt rippikoulun ja konfirmoitu. Voit olla käynyt rippikoulun jossain muussakin seurakunnassa.  Ekan vuoden jälkeen saat todistuksen sinulla on mahdollisuus hakea kerhoisoseksi, junnuleirien tai rippileirien isoseksi. Kaikki eivät pääse kesäleirien isoseksi. Kaikki kumminkin saavat mahdollisuuden toimia isostoiminnan kautta isosena.  Isostoiminnassa voi olla mukana niin kauan kuin haluaa. Vanhoja isosiakin koulutetaan ja he kouluttavat uusia isoja.

Isostoiminta luetaan yleensä hyväksi valinnaisissa opinnoissasi lukiossa tai ammattikoulussa. Isostodistuksesta on usein myös hyötyä kesätöitä hakiessa. 

Isostoimintaan pääset mukaan vielä jouluun mennessä, ottamalla yhteyttä Dellu Myyryy p. 050 527 1801 tai etunimi.sukunimi at ev.fi

Isostoiminnan säännöt (pdf)

Maksualennukset ja vapautukset

Isosleirit ovat maksullisia. Leirimaksu on 10 €. Maksuvapautuksen tai -alennuksen saat tarpeen mukaan. Kysele rohkeasti asiaa. Vapaasti valittavat jutut voivat olla maksullisia, mutta ne merkinnät on mahdollista kerätä maksuttomista jutuista tai pyytää niihin maksuvapautusta tai -alennusta. Isostoiminnan osallistumismaksut eivät saa olla este olla mukana, ota rohkeasti yhteyttä.

 

Seurakunnan toimipaikat

  • Joensuun kirkko, Papinkatu 1b
  • Noljakan kirkko, Noljakantie 81
  • Joensuun srk-keskus, Kirkkokatu 28
  • Marjalan srk-talo, Syyskatu 2
  • Louhelantupa, Koulukatu 7
  • Nuotta-kerhohuone, Nuottaniementie 2
  • Männikköniemen kesäkoti, Vainoniementie 2